Een toeristische gids voor Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van Zweden. Het staat bekend als een van de meest aantrekkelijke steden van Europa, grotendeels vanwege de ligging die zich uitstrekt over een aantal eilanden. Over het algemeen bezoeken toeristen de stad om te genieten van de ontspannen sfeer en de indrukwekkende musea en historische gebouwen.

Reizen naar Stockholm
Het is eenvoudig en meestal goedkoop om vanuit Europa naar Stockholm te vliegen. Hun vliegveld ontvangt vluchten van luchthavens uit heel Europa en heeft een frequente en betrouwbare pendeldienst naar plaatsen binnen een straal van 25 mijl. Stockholm heeft ook een geweldig spoorwegnet naar andere Scandinavische landen. Als je met een budget reist, zijn de bus- en veerdiensten misschien geschikter.

Accommodatie
Voor een ruim aanbod aan accommodatie kun je het beste naar het Centraal Station gaan. Dat gebied en Gamla Stan hebben een verscheidenheid aan hotels voor elk budget. Söderhallarna en Södermalm zijn andere plaatsen in de stad die zowel hotels als hostels bieden.

Geschiedenis
Als je Stockholm bezoekt krijg je een echt gevoel voor de geschiedenis van de stad door de indrukwekkende gebouwen en musea die er staan. Stockholm ontstond voor het eerst in de 13e eeuw en bleef groeien tot de grootste stad van Zweden en de hoofdstad. Zweden was ooit verenigd met de buurlanden Denemarken en Noorwegen tot na het beroemde bloedbad van Stockholm, waarbij 80 Zweden door een Deense koning werden vermoord.

Bezienswaardigheden
Stockholm is een geweldige locatie voor sightseeing omdat het een reeks historische en moderne attracties heeft. Een must see is Kungliga Slottet, het grootste koninklijke kasteel ter wereld dat nog steeds in gebruik is. Het is een indrukwekkend architectonisch bolwerk dat 600 kamers telt. De stad staat vol met musea en geweldige architectuur, bijvoorbeeld het stadhuis.

Winkelen
Stockholm is een geweldige plaats om te gaan winkelen, want het heeft enkele van de beste warenhuizen en winkelcentra van Zweden. Het oude stadsgedeelte heeft meer souvenirwinkels en boetieks voor de traditionele shopper. Drottninggatan is een van de beroemdste winkelstraten van Stockholm, dus ga daar zeker heen.

Dineren
Stockholm heeft de reputatie een dure stad te zijn om uit eten te gaan. Er zijn echter goedkopere restaurants en fastfoodrestaurants in de buurt die misschien het beste zijn voor reizigers met een budget. Als geld geen zorg is voor je vakantie, ga dan zeker uit eten, want de Zweedse en internationale keuken in de chique restaurants is heerlijk. Wijn en andere dranken zijn ook duur, dus controleer de prijslijsten voordat je bestelt.

Plaats een reactie